Strona Główna Forum www.bitewniaki.pl
FORUM PRZENOSIMY. ZAPRASZAMY NA www.ryk.pun.pl !!!

Sklep internetowySklep Bitewniaki.pl FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ORKS (taktyka, porady...)
Autor Wiadomość
Calesto 
Generał

Ulubiony system:: W40
Wysłany: 2010-07-06, 12:51   

Kumpel gra na grotach + big mek z Shock attackiem i biega mu to. Dla mnie groty to strata punktów, wolałbym 10 boyzów
strzelających, kitrać po krzakach, ugrają więcej i nie spadną tak szybko.
Ostatnio zmieniony przez WILK 2010-07-07, 11:59, w całości zmieniany 2 razy  

Quilles 
Porucznik

Wysłany: 2010-07-18, 14:22   

Jakie wymiary ma Bojowóz?

Withord 
Sierżant
WaaAAAGH!

Wysłany: 2010-07-23, 15:24   

Będę niedługo poszerzał swoją armię, ponieważ brakuje mi ciężkiego wsparcia zastanawiam się pomiędzy Battlewagonem a Deffdredem. Oba modele mi się straśnie podobają.
Jednak nie mam zbytnio pojęcia jak ich dobrze użyć, dlatego proszę was o jakieś rady jak tym grać żeby ugrać :mrgreen:

Quilles 
Porucznik

Wysłany: 2010-07-23, 15:53   

A co masz w armii? Bo sam BW nie da rady, musi być albo drugi, albo obstawa z 3+Trukków. Ja gram z reguły na dwóch, i 4 Trukki przed nimi jadą. Przeciwnik zreguły ignoruje czołgi i strzela do Cienżarów, co daje BW wolną drogę do jazdy.
W następnej turze ocalałe chopaki z cienżarów i te z BW szarżują na wroga. Niezapomniany widok :mrgreen:
Deffdred, jak dojdzie, to robi mielonkę z wroga. Tylko problem, jak go kurna dotaszczyć? Jak bym nim grał, to bym wziął dwa albo wystawił go z Trukkami ściągającymi na siebie ogień.

Zależy jaki styl gry lubisz:
-czerwonych: weź BW
-nie przeszkadza ci chodzenie: Deffdred
Ostatnio zmieniony przez WILK 2010-07-30, 14:37, w całości zmieniany 1 raz  

Withord 
Sierżant
WaaAAAGH!

Wysłany: 2010-07-23, 17:29   

Mam sporo chopaków, troche stormboyzów, trochę nobów, warboss, deffkopty, trukk, chyba nic nie pominąłem.
Generalnie gram na dużo piechty (Goffs).
Po przestudiowaniu fluffu orków stwierdzam, że to wstyd żeby Herszt nie miał własnego wagona :-P dlatego się nad nim zastanawiam.

Quilles 
Porucznik

Wysłany: 2010-07-23, 18:11   

Masz całkowicie inny styl gry niż ja, więc nie wiem co Ci doradzić, na twoim miejscu kupiłbym Trukki :-P

Withord 
Sierżant
WaaAAAGH!

Wysłany: 2010-07-23, 20:54   

Pff, hehe, raczej Trukków nie będę dokupowywał (przynajmniej na razie). No jeszcze nie wiem co kupie, pewnie jak się wkurzę to wezmę oba :-D

Przy okazji, przetestowałem dziś Weird Boya. Walka wyglądała tak:
I tura, Weirdboy razem z 20 chopaków teleportuje się za plecami przeciwnika
II tura, Weirdboy odpala Waaagh!
III tura Weirdboy ginie na skutek odniesonych ran i nieudanego rzutu na moc psioniczną :-P

Baneblade 

Wysłany: 2010-08-01, 00:02   

Mam pytanie
Posiadam orków z AoBR, killa kana oraz oddział burna boyzów.
Co kupić poza battleforcem dużą ilością boyzów i nobów, co pasowałoby do klanu gofów :?:

A i jeszcze jedno. Nie wiem skąd zdobyć codex ORKS po polsku (na bitewniakach nie ma).
Ostatnio zmieniony przez WILK 2010-08-02, 08:16, w całości zmieniany 1 raz  

ten co tu mówi 
Sierżant
Jezdem żywem ŁAAA

Wysłany: 2010-08-01, 11:10   

Eh, młody:
1. Do goffów: stormboyz (dużo!), warboss, trukki, motory, battle wagon, jakiegoś dreda d combatu,
2 . Co do dexu link a następnym razem skorzystaj proroczej nad świadomości zwanej Google .
3. Scalaj posty.
Ostatnio zmieniony przez WILK 2010-08-02, 08:17, w całości zmieniany 1 raz  

WILK 
Mam tyle postów, że cyfr mi nie starcza

Wysłany: 2010-08-02, 08:19   

ten co tu mówi napisał/a:
1. Do goffów: stormboyz (dużo!), warboss, trukki, motory, battle wagon, jakiegoś dreda d combatu,

Dodam jeszcze coś...
Bórek napisał/a:

Jak postarasz się i pomedytujesz to jesteś jak najbardziej. Opiszę to może po krótce, dla potomności:
- Goffs: OBOWIĄZKOWO na HQ Warboss i MINIMUM 1 squad Nobów, 90% armii z buta, WUCHTA Boyz'ów, Storm Boyz'i, 'Ard Boyz'i, może być Battle Wagon, Big Gun'y;
- Bad Moons: Boyz'i na shootach. OBOWIĄZKOWO Flash Gitz'i, ile się da strzelania, Battle Wagony, Big Gun'y, Tank Bustas, Grechiny w dużych ilościach podkreślą burżujski klimat armii;
- Evil Sunz: Wszystko w trukkach i bike'ach, podkreślam WSZYSTKO, Deff Kopty, Buggisy, Bike'i, wszystko szybkie, wszystko zmotoryzowane;
- Deff Skulz: jako HQ Big Mek, OBOWIĄZKOWO Lootas'i i Looted Wagony, dużo Dreadów i Kanów;
- Blood Axes: OBOWIĄZKOWO Komandosi, malowanie "kamuflujące" ;-) , Looted Wagony, dobrze będą wyglądać przerobione pojazdy innych armii, zwłaszcza IG;
- Snake Bitez: OBOWIĄZKOWO Weird Boy, jakiś Warboss, WUCHTA Boyzów miszmasz z Grotami, Lobby w Big Gun'ach pod postacią balist albo katapult, SQUIGOTH!! :mrgreen: ;

Odpowiedz do tematu