|
Ratunku |
| Autor |
Wiadomość |
PANZER
Porucznik Modelarz-Dowódca

Ulubiony system:: W40
|
Wysłany: 2010-07-30, 19:22 Ratunku
|
|
|
Pomóżcie mi!!!
Wymalowałem sobie Land Raidera Chaosu na cud-miód w barwy czarnego legionu czyli Czarny Primer Spray od Citadela (podkład) i złote oraz srebrne zdobienia... Wszystko malowane farbami Citadel. Na koniec położyłem na to warstwę lakieru PURITY SEAL (matowy od Citadela) i nagle po nałożeniu pojawił się biały nalot (odległość puszki od modelu ok.30 cm) i tak jakby część podkładu i farby została "pożarta przez lakier". Po prostu widać szare.... Co się mogło stać??? Jak to naprawić??? Czy może to normalna reakcja na lakier chociaż jak robiłem ostatnio (rok temu) bo marinesach chaosu i berkach to nalot był a potem zszedł ale nie "zjadł" mi farby... HELP MEEEEEEEEE!!!!! |
_________________ Chaos jest teraz silniejszy niż zwykle... Stan po właściwej stronie!!!
 |
|
|
|
 |
gen. Szrama
Mam tyle postów, że cyfr mi nie starcza Pod krawatem

Ulubiony system:: LOTR
Wiek: 21 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 1052 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 2010-08-08, 12:42
|
|
|
Pewnie się zdziwisz, ale ... farba już za stara Ja spraye trzymam góra miesiąc |
_________________ www.szramostory.blogspot.com - blog prywatny
www.army-painter.blogspot.com - malowanie figurek na zamówienie, niskie ceny, szybka realizacja, codzienna relacja z postępów i świetny kontakt!

|
|
|
|
 |
mih87
|
Wysłany: 2010-08-12, 23:07
|
|
|
| Jak lakierowałem sobie figurki do planszówki War of the Ring, to też modele pokryły mi się talkiem ( za krótki czas mieszałem lakier ). Poradziłem sobie z tym tak, że nałożyłem kolejną warstwę Purity Seal ( również w spreyu ) i talk znikł. |
|
|
|
 |
gen. Szrama
Mam tyle postów, że cyfr mi nie starcza Pod krawatem

Ulubiony system:: LOTR
Wiek: 21 Dołączył: 17 Lis 2007 Posty: 1052 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 2010-08-13, 22:22
|
|
|
| Obawiam się, że cytadelowski lakier w sprayu nie wymaga mieszania. Więc i talku nie ma. Coś pan kręcisz i wymyślasz ;) Aha, moment, o potrząsanie Ci chodzi? Jakoś do tej pory (3 puszki) wystarczyło mi 15 sekundowe potrząsanie. |
_________________ www.szramostory.blogspot.com - blog prywatny
www.army-painter.blogspot.com - malowanie figurek na zamówienie, niskie ceny, szybka realizacja, codzienna relacja z postępów i świetny kontakt!

|
|
|
|
 |
mih87
|
Wysłany: 2010-08-13, 22:28
|
|
|
| Tak, chodziło mi o potrząsanie. Poza tym może mieć znaczenie temperatura otoczenia w jakiej się sprejem maluje. Jak jest bardzo gorąco lakier może zasychać w powietrzu tworząc talk. Tak przynajmniej gdzieś wyczytałem. |
|
|
|
 |
|
|